Confidenţialitate

Premierul Cîțu, după ce ministrul Voiculescu a recomandat părinților să accepte rapid testarea elevilor: Cineva s-a grăbit!

Ministerul Educației anunță că nu este obligatoriu ca părinții să aducă, de luni sau din primele zile de școală, formularul în care aprobă testarea copiilor în unitatea de învățământ.

Într-un comunicat transmis, în această dimineață, se precizează:

“Deși în ordinul comun nu este reglementat conținutul formularului privind consimțământul informat sau obligația transmiterii consimțământului informat începând cu revenirea la cursuri/ transmiterea consimțământului informat anterior intervenirii unor situații speciale, precizam că toți acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale, o pot face din proprie inițiativa.

În interesul bunei organizări și al siguranței sanitare în școli, Ministerul Educației va sprijini Ministerul Sănătății pentru transmiterea recomandării de a colecta (benevol/non-obligatoriu) formularele de consimțământ informat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale.”

Vineri, ministrul Sănătății a anunțat că ar fi bine ca părinții să aducă acest formular imediat după începerea școlii, ideal, chiar luni, astfel încât, în caz de nevoie, personalul medical să nu fie obligat să umble după aprobări pentru a stinge un focar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi însă, premierul Florin Cîțu îl contrazice, din nou, pe ministrul Vlad Voiculescu și spune că părinții nu ar trebui să se grăbească să aducă aprobarea pentru testare la școală.

“Cineva s-a grăbit!” a spus premierul referindu-se la ministrul Sănătății, cu care a  recunoscut că se mai contrazice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii minori nu pot fi testați pentru Sars Cov 2 fără acordul părinților, întrucât procedura este un act medical.