Confidenţialitate

Premierul dispune controale naționale de verificare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare carburanți

Premierul Marcel Ciolacu a dispus azi verificarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

Controlul se face la nivel național și are ca scop identificarea urgentă a riscurilor legate de siguranța publică, potrivit sursei citate. Prefecții din fiecare județ vor trebui să constituie și să coordoneze echipele mixte de control, formate din reprezentanți ai ISCIR, CNCIR, ISU, ITM, Agenția de Mediu, Poliția, ARR, ANAF și Vamă.

Instituțiile sunt responsabile cu autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune, pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți, respectarea obligațiilor privind contractele de muncă, respectarea obligațiilor de mediu, respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică, autorizarea și controlul cisternelor de transport și respectarea obligațiilor de natură fiscală.

”Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control și va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Decizia premierul vine ca urmare a tragediei de la stația GPL de la Crevedia unde au avut loc două explozii. Bilanțul de până acum arată că doi oameni au murit și 56 au fost răniți în urma deflagrațiilor care au avut loc sâmbătă seara. 10 pacienți au fost transferați la spitale din afara țării pentru a fi tratați.

Sursă foto:

Citește și: Trei victime ale exploziilor de la Crevedia, în continuare în stare gravă. 29 de victime sunt internate în spitalele bucureștene