Premierul discută cu reprezentanții HoReCa | AUDIO

Premierul Ludovic Orban discută, joi, cu reprezentanții din industria HoReCa, afectată de restricțiile impuse în contextul epidemiei de nou coronavirus.

Redeschiderea restaurantelor din incinta hotelurilor este unul dintre subiectele de pe agenda întâlnirii.

Autoritățile vor să reglementeze în ce condiții aceste spații vor putea primi din nou clienți. Rămâne încă sub semnul întrebării când se va întâmpla acest lucru.

Patronatele din industria Horeca propun să se deschisă într/o primă etapă restaurantele și barurile din cadrul hotelurilor pentru că în aceste spații regulile sunt mai ușor de aplicat și controlat.

Cu restaurantele hotelurilor închise, turismul balnear este lovit din plin, mai spun ei.

Data de la care patrontatele și-ar dori să fie deschise resturantele ar fi cel târziu 15 iulie, varianta dorită fiind însă chiar de săptămâna viitoare.

În schimb, Autoritățile centrale subliniază că totul depinde de de evoluția epidemiologică și de modul în care companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii.

Ludovic Orban a invocat din nou faptul că pe mai multe terase nu se respectă normele de prevenție și există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului.

Premierul spunea că se vor face în continuare controale şi se vor da amenzi dacă regulile nu vor fi respectate la terase şi localuri publice, subliniind că vor fi mobilizate în acest sens instituţiile cu rol de control.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS