Confidenţialitate

Premierul desemnat, mulțumit de prestația ministeriabililor după prima rundă de audieri

Premier desemnat, liberalul Ludovic Orban s-a declarat, marţi, mulțumit de prestația candidaților propuși pentru a ocupa posturi de miniști în viitoarea sa echipă executivă.

În opinia sa, în cele mai multe dintre comisiile parlamentare nu s-a votat politic, ci în funcție de prestaţia candidaţilor.

“Îi felicit pe colegii meu pentru felul în care s-au prezentat. Le mulţumesc parlamentarilor de toate culorile politice, care au audiat cu extrem de mare seriozitate candidaţii noştri […]şi care le-au acordat încrederea. Practic, în cele mai multe comisii nu s-a votat politic, ci s-a votat efectiv după prestaţia candidaţilor […] serioasă, profesionistă, în care am prezentat faptul că noi avem soluţii şi urmărim atingerea unor obiective care sunt în beneficiul României şi în beneficiul cetăţeanului român”, a spus liderul PNL.

Ludovic Orban este de părere, însă, că avizul negativ primit de Florin Cîţu, propus pentru șefia Finanţelor, a fost un vot politic, “care nu a avut nicio legătură cu calitatea prestaţiei, cu profesionalismul şi cu soluţii prezentate de colegul meu”.

Rezultatul votului din comisia de buget-finanțe a fost de 19 voturi ”pentru” şi tot atâtea ”împotrivă”.

Audierile vor continua miercuri.

Cabinetul Orban va avea de trecut testul votului de încredere, în prima zi a săptămânii viitoare, în plenul reunit al Parlamentului.