Confidenţialitate

Aviz negativ pentru Florin Cîțu, propunerea pentru Ministerul Finanțelor

Propus pentru preluarea portofoliului Finanţelor Publice, Florin Cîţu a primit, marți, aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Au fost 19 voturi pentru și 19 împotrivă.

“A fost fost un vot politic”, a comentat Florin Cîtu. “Cred că am reușit să răspund nelămurilor de acolo, chiar dacă uenle întrebări nu își aveau sensul în această comisie, pentru că erau luate din titluri de tabloid și can can. Dar am răspuns și acolo”, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de marți a comisiilor reunite pentru buget”, a adăugat el.

Întrebat cum vede comportamentul social-democratului Eugen Teodorovici față de el, pe parcursul audierii, liderul senatorilor PNL a spus că a cerut decență, la începutul ședinței comisiei, însă pare-se că nu se poate acest lucru.

„Chiar am cerut să fie o discuție decentă. Se pare că nu se poate și apoi ne întrebăm de ce imaginea Parlamentului este cea care este în România. Atunci când președintele executiv al PSD dă tonul acestui tip de dezbatere care nu ne face cinste în Parlament, este foarte clar că ceilalți nu aveau ce face decât să îl urmeze. Deși în partea de început a comisiei am cerut decență, nu am fost ascultat și ați văzut că lucrurile au degenerat. Acum nu eu sunt cel care va trebuie să își evalueze pe președintele executiv al PSD, ci românii îl vor evalua”, a conchis Florin Cîțu.

Audierea a fost întreruptă în mai multe rînduri de ministrul demis al Finațelor, Eugen Teodorovici, care s-a remarcat și prin folosirea unor termeni inadecvați.

“Cu mine s-a terminat. Îmi plac curvele, dar nu blonde”, ar fi spus la un moment dat parlamentarul PSD, notează Mediafax, nefiind clar la ce anume Eugen Teodorovici s-a referit.

Ulterior, la ieșirea din sală, el a negat că a folosit termeni nepotriviți.

Pentru moment, Florin Cîțu este singurul care a primit aviz negativ în comisiile parlamentare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.