Confidenţialitate

Premierul Dăncilă: „Sunt profund dezamăgită de circul și jignirile din Parlament”-AUDIO

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că “circul şi jignirile” la care a asistat în Parlament cu o zi în urmă au dezamăgit-o profund.

“Ieri am prezentat în Parlament câteva detalii despre Ordonanţa 114, pentru că Guvernul are datoria şi obligaţia să asigure o dezbatere amplă asupra deciziilor care se iau pentru cetăţeni. Am mers cu bună credinţă şi deschiderea de care am dat dovadă de fiecare dată, însă circul şi jignirile la care am asistat m-au dezamăgit profund. Acest comportament nu poate aduce nimic bun pentru România şi nu poate ţine loc de soluţii şi proiecte. Pot să înţeleg retorica de campanie în care au intrat atât preşedintele României, cât şi partidele din Opoziţie, însă peste foarte puţin timp avem alegeri europarlamentare şi dezbaterile ar trebui să fie pe idei şi proiecte. Europa se află în plină schimbare, politicienii europeni se ocupă de cum va arăta Europa în următorii ani, în schimb în România jignirile şi violenţa verbală au fost ridicate la rang de politică. Brexit-ul şi alte provocări ne împing să regândim modul de abordare. Nu întâmplător am folosit ieri exemplul Franţei privind impozitarea marilor giganţi digitali. Nu putem rămâne în afara acestor schimbări care se petrec în jurul nostru”, a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ea a spus că a citit cu interes scrisoarea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, pe care o salutăm, în calitate de preşedinţie rotativă, “din prisma preocupărilor pentru viitorul Europei”.

“Toate aceste poziţionări arată că programul de guvernare al coaliţiei PSD – ALDE pentru mărirea salariilor, pensiilor, pentru noi investiţii în educaţie, sănătate, în infrastructură este cel corect. Aceasta este direcţia, oamenii nu mai vor să audă scandal, vor proiecte concrete care să le îmbunătăţească condiţiile de trai. Caracterul şi acţiunile profund europene ale actualului Guvern sunt confirmate pe parcursul negocierilor de pe agenda preşedinţiei române a Consiliului UE”, a susţinut prim-ministrul.