Premierul Dăncilă: Oficialii europeni, nemulțumiți de lupta politică permanentă de la București | AUDIO

La o întâlnire avută marți la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene i-a atras atenţia premierului Viorica Dăncilă că este crucial ca progresele înregistrate de România în domeniul Justiţiei să nu fie compromise.

Jean Claude Juncker i-a cerut şefei guvernului de la Bucureşti să depună eforturi pentru revenirea  “la un discurs politic decent”, mai ales că se apropie momentul când România va prelua preşedinţia semestială a Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Aflată într-o vizită la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă i-a prezentat preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker „ultimele evoluţii în ceea ce priveşte reforma şi modificările din sistemul judiciar” din România.

Potrivit unui comunicat sec de la Guvern, Viorica Dăncilă a arătat că finalizarea MCV rămâne un obiectiv important pe agenda guvernamentală.

Viorica Dăncilă spunea la Antena 3 că a explicat la Bruxelles că legile Justiției sunt reglementări interne și nu afectează statul de drept.

Ea a adăugat că oficialii europeni și-au arătat nemulțumirea față de lipsa consensului și a luptei politice permanente din România.

De cealaltă parte, Președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker a încurajat-o pe Viorica Dăncilă să lucreze pentru revenirea la un discurs normal în țară, în condițiile în care România va prelua Președinția Consiliului Uniunii în prima jumătate a anului 2019.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană spunea că urmăreşte cu tot mai mare îngrijorare schimbările din sistemul judiciar şi modificările Codurilor Penale din România şi transmitea că nu va ezita să treacă la acţiuni unde va fi necesar pentru a se asigura că toate modificările făcute de Puterea de la București respectă reglementările Uniunii Europene în domeniul justiţiei penale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS