Confidenţialitate

Premierul Dăncilă: Creşterile salariale din sectorul bugetar sunt sustenabile

Premierul susţine că majorările de salarii din sistemul bugetar nu vor duce la colaps.

“Salariile în sistemul sanitar au crescut. Faţă de 2016, nu avem salarii care să nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse între 75% şi 125%. Am văzut că sunt probleme, probleme legate de sporuri, în mare parte, şi de aceea am solicitat o întâlnire cu toţi managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natură sunt aceste probleme, dacă avem soluţii pentru aceste probleme. (…) Una dintre măsurile care ar putea detensiona situaţia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentară pentru activitatea de gardă, care să fie scoasă din anvelopa de 30% sporuri”, a spus Viorica Dăncilă la România Tv, consemnează Agerpres.

Şefa guvernului a adăugat că aceste creşteri pentru personalul medical au fost făcute în special pentru ca medicii să nu mai plece din ţară.

Întrebată dacă aceste creşteri salariale din sectorul bugetar nu riscă să ducă economia ţării la colaps, premierul a răspuns: “Nu. Am subliniat acest lucru. Am subliniat de fiecare dată (…) că tot ce am făcut până acum este sustenabil”, a subliniat premierul, prezentând ca argument şi o serie de indicatori economici care sunt în creştere.

Viorica Dăncilă a adăugat că, în calitatea sa de premier, trebuie să fie un om echilibrat şi să treacă peste criticile care i se aduc.

“Este normal că nu mă bucură aceste lucruri, dar, în acelaşi timp, am ajuns la concluzia că trebuie să-i lasă să vorbească, pentru că dacă nu au alte lucruri legate de guvernare, legate de obiective majore, îşi caută lucruri mărunte, să arunce cu noroi în anumiţi oameni, pentru că aşa au fost învăţaţi. Eu merg mai departe, încerc să ignor toate aceste lucruri şi de multe ori când îi văd aşa de înverşunaţi pe lucruri atât de mărunte, îmi dau seama că merg pe direcţia bună”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată dacă nu o deranjează faptul că se spune că este “omul lui Liviu Dragnea”.