Confidenţialitate

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în Italia, alături de românii afectați de cutremur

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru se întâlnesc astăzi cu românii din Italia afectați de cutremur. Cei doi oficiali au ajuns deja în Italia, iar spre seară vor participa la funeraliile de stat din Amatrice. Bilanțul morților a crescut la 292 de persoane. Între timp, în România au ajuns în această dimineață trupurile a 5 din cei 11 români care au murit în urma cutremurului din 24 august.

 

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru vor merge în această după-amiază la spitalul din Rieti, unde vor discuta cu cele 4 românce internate aici, după ce au fost rănite în urma cutremurului de săptămâna trecută. Cei doi oficiali se vor îndrepta apoi către Amatrice, localitatea cea mai afectată de seismul din 24 august. Aici, premierul și ministrul muncii se vor întâlni cu familiile de români din tabăra de sinistrați. Potrivit datelor Ministerului român de Externe, 11 români și-au pierdut viața în urma cutremurului produs în Italia, 6 au fost răniți și alți 30 se află în taberele de sinistrați.

La ora locală 18.00, adică 19.00, ora României, premierul Dacian Cioloș și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru vor participa la funeraliile de stat organizate în Amatrice. Inițial, ceremonia a fost programată în Rieti, acolo unde au fost transportate cele mai multe victime ale cutremurului. Dar localnicii și primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi nu au fost de acord cu această propunere. ”Funeraliile vor avea loc în Amatrice, în acord cu cerințele populației și așa cum e normal să fie. Statul trebuie să fie în serviciul cetățenilor” – a spus primarul din Amatrice.

Ceremonia funerară ar urma să țină o oră și jumătate, iar în Amatrice, vor fi prezenți și președintele Italiei Sergio Matarella și premierul Matteo Renzi.