Premierul Dacian Cioloș l-a demis pe șeful ANAF, Gelu Diaconu

Premierul Dacian Cioloș l-a demis pe șeful ANAF, Gelu Diaconu. Decizia vine în contextul în care Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, privind fraude cu fonduri europene.

Decizia a fost trimisă către Monitorul Oficial, pentru publicare. Ministrul de Finanțe Anca Dragu urmează acum să propună un înlocuitor.

Astăzi, Gelu Diaconu spune că nu își va da demisia și că așteaptă să fie demis. Într-un comunicat de presă, Diaconu a declarat că  este victima procurorilor anticorupție pe care îi acuză că au făcut un dosar ,,kafkian,,.

În acest dosar este urmărit penal și vicepreședintele ANAF, Mihai Gogancea Vătășoiu.

 

În comunicatul extrem de dur în limbaj, Gelu Diaconu spune că, în ciuda faptului că nu se consideră vinovat, el a cerut deja să fie citez ,,audiat, reținut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian,,.

Procurorii îl acuză că, în calitate de șef al ANAF, a emis două ordine prin care mii de romi, angajați prin convenții civile la Asociația Partida Romilor și notificate de către ANAF că au datorii, au fost scutiți ilegal de plata unor contribuții sociale.

Acum, Diaconu ține să sublinieze că solicitarea de scutire a venit chiar din partea prim-ministrului Victor Ponta și a ministrului de Finanțe de la acea vreme, Eugen Teodorovici.

Mai mult, susține Gelu Diaconu ,, reprezentați ai instituțiilor care au propria Casã de Sãnãtate pentru Ordine Publicã, Siguranțã Naționalã și Autoritãți Judecãtorești  mi-au atras atenția în mod imperativ cã, în urma emiterii acestor decizii, identitatea unora dintre angajații acestora sã fie desconspiratã, în relația cu Fiscul.,, am încheiat citatul.

Precizăm că SRI este una dintre instituțiile care alături de altele, are propria Casă de Sănătate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS