Confidenţialitate

Premierul Dacian Cioloș, în direct cu ascultătorii Europa FM, de Ziua Națională: Mulți români din străinătate mi-au spus că s-ar întoarce în țară dacă ar fi siguri că ”nu-i îneacă birocrația”

Premierul Dacian Cioloș crede că sprijinirea antreprenoriatului poate duce la stimularea pieței muncii și la crearea de noi locuri de muncă.

Aflat în studioul Europa FM, șeful Executivului a răspuns marți, de Ziua Națională, întrebărilor venite din partea ascultătorilor postului nostru de radio.

Dacian Cioloș e de părere că și românii aflați în străinătate pot ajuta România prin investiții în țara noastră:

”Nu știu dacă o să putem crea un milion de locuri de muncă într-un an de zile, dar ce mi se pare important este să avem câteva elemente minime de stabilitate din punct de vedere economic pentru a încuraja antreprenoriatul.  Mulți oameni îmi spuneau ”domnul comisar, dacă s-ar găsi o soluție ca să avem și noi acces mai facil la fondurile europene de care beneficiază România și să fim siguri că nu ne îneacă birocrația dacă ne întoarcem în țară, noi am fi dispuși să investim la noi acasă”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O ascultătoare Europa FM l-a întrebat pe premierul Dacian Cioloș cum ar putea fi îmbunătățită legislația astfel încât cei condamnați pentru fapte de corupție să rămână fără averile dobândite ilegal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, Parlamentul a aprobat înființarea Agenției pentru Recuperarea Prejudiciilor.

Instituția permite recuperarea bunurilor provenite din infracțiuni și îi ajută pe procurori și pe judecători să contribuie la o valorificare mai bună a bunurilor sechestrate în diverse stadii ale anchetelor penale.

Premierul Dacian Cioloş a adăugat că speră că îşi va putea duce mandatul până la capăt, dacă Parlamentul îl va susţine în continuare, şi că, “aşa cum arată lucrurile acum”, nu vrea să intre într-un partid în 2016 pentru a-şi continua mandatul de prim-ministru.

Întrebat, într-o ediție specială, de Ziua Națională,  la Europa FM, cât timp crede că va rămâne prim-ministru, Cioloş a spus că este vorba despre un an:

Până la sfârşitul lui 2016. Eu sper să pot să-mi duc mandatul până la capăt, dar voi fi prim-ministru atât timp cât Parlamentul, care a investit acest Guvern, va considera că Guvernul poate să rămână”.

Dacian Cioloş
a fost întrebat şi dacă va accepta să facă pasul în politică dacă, după alegerile din 2016, va fi nevoie de acest lucru pentru a rămâne în continuare prim-ministru, el răspunzând că în acest moment nu ia în calcul o astfel de variantă.

“Aşa cum stau lucrurile acum, nu cred că intrarea într-un partid mă ajută pe mine să fac mai bine lucrurile”, a spus Cioloș la Europa FM.