Confidenţialitate

Premierul Dacian Cioloș despre scandalul evacuării Antenei 3: ANAF a procedat legal

Convocat de președintele Senatului să-și prezinte punctul de vedere cu privire la decizia ANAF de evacuare a televiziunilor Intact din Băneasa, premierul Dacian Cioloș este ferm: clădirile aparțin statului, iar inspectorii de la FISC au procedat legal.

Prim-ministrul a explicat că decizia ANAF reprezintă de fapt, punerea în executate a unei sentințe definitive adoptate de judecători.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, în august 2014, Curtea de Apel l-a condamnat pe patronul televiziunilor Intact, Dan Voiculescu, la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.  Judecătorii au dispus recuperarea prejudiciului în valoare de peste 60 de milioane de euro provocat Ministerului Agriculturii.

De asemenea, magistrații au decis confiscarea sediilor în care activează televiziunile INTACT.

De atunci însă, ANAF a recuperat doar o mică parte a prejudiciului.

După un an și jumătate de amânări și contestații, fostul președinte al ANAF, Gelu Diaconu, a decis, chiar înainte de demiterea sa de  către premier, emiterea ordinului de evacuare a televiziunilor din Băneasa.

Termenul pentru eliberarea clădirilor este de 5 zile, ceea ce i-a determinat pe moderatorii Antenei 3 să acuze abuzuri ale statului.

Premierul  aexplicat că termenul este legal, este prevăzut de Codul de Procedură Civilă și este valabil pentru toată lumea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții Antena 3 s-au mai plâns și că luni, atunci când s-au prezentat cu ordinul de evacuare, inspectorii ANAF ar fi avut un comportament abuziv, menit să intimideze.

Premierul a explicat în plenul Senatului că i-a cerut noului șef al ANAF să reevalueze atitudinea angajaților Fiscului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.