Premierul Dacian Cioloş: cel mai bine este ca Petre Tobă să demisioneze sau o să-i cer eu să plece

Premierul Dacian Cioloș îi dă de înțeles ministrului internelor, Petre Tobă, că ar fi cazul să demisioneze.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat de curînd că îi cere președintelui să aprobe începerea urmăririi penale a ministrului în exercițiu al internelor.

Petre Tobă e bănuit de favorizarea făptuitorului.

Indiferent despre cine ar fi vorba în Guvern, cineva care are semnătura mea sau propunerea mea pentru a fi numit  evident că în aceste condiţii cred că trebuie sau să-şi dea demisia sau, dacă nu, să-i cer eu să plece. Asta indiferent despre cine e vorba.

Asta nu înseamnă că respectiva persoană este vinovată. Justiţia va decide, dar e vorba de moralitate şi integritate.

O să discut cu domnul Tobă să văd ce hotărăşte dânsul să facă, dar e evident  că în aceste condiţii e cel mai bine şi pentru dânsul şi pentru guvern ca dânsul să plece.

O să aveţi informaţii astăzi din partea Guvernului, legat de acest lucru“, a declarat premierul Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DNA anchetează refuzul ministrului de a declasifica documente cerute de procurori în dosarul în care Gabriel Oprea și Nicolae Gheorghe, fost șef al serviciului de informații al ministerului, au fost deja trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și obținerea de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, din probele cauzei a reieşit că au fost cumpărate bunuri care nu au nicio legătură cu interesul general de maximă importanță pentru care au fost alocate fondurile operative (căsuțe de păpuși cu nisipar și tobogan, în valoare de 7.000 lei, cărți de joc, darts cu săgeți, arcuri de tir, plase de tir, mingii de volei în valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, în valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, în valoare de circa 17.000 lei, stilouri în valoare de 13.000 lei, uniforme de chestor, pavele, cărți în ediții de lux, legate în piele, pe comandă, mese festive ale ofițerilor neoperativi ai DIPI).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS