Premierul Dacian Cioloș aduce noi lideri în echipa guvernamentală

La o lună de la instalarea noului Guvern, în cabinetul lui Dacian Ciloș au fost cooptați mai mulți specialiști din companii private.

Toți sunt oameni care au deținut funcții importante în companii multinaționale sau au avut inițiative civice care au schimbat destinele unor oamenei bolvavi.

 

Astfel, Mihuț Crăciun, un om de afaceri cu o experiență de 23 de ani în zona privată, a devenit de curând consilierul premierului Dacian Cioloș, potrivit contului său Linked In.

Mihuț Crăciun a fost managerul general al companiei Selena în România și Bulgaria, dar și director în cadrul altor companii mari precum Red Bull, Kandia Dulce și Coca Cola.

Ministrul de Finanțe, Anca Dragu, și-a ales un șef de cabinet care, de 14 ani, se află la Viena.

De curând, Vlad Voiculescu, și-a dat demisia din funcția de vicepresedinte în cadrul Diviziei de Finanțări de Infrastructură a Băncii Erste și s-a întors acasă.

El a scris pe pagina sa de Facebook că a luat această decizie destul de greu.

,,Nu am dormit câteva nopți, am cerut câteva sfaturi de la prieteni și colegi de proiecte sociale care vor prelua bună parte dintre responsabilitățile mele, m-am uitat în conturi, mi-am făcut calculele, mi-am anulat sau pus on hold toate planurile profesionale și o bună parte dintre cele personale și am plecat câteva zile departe să îmi limpezesc puțin mințile.

Câteva (cumpărat pat, echivalat diploma din străinătate, dat câteva explicații familiei îngrijorate, etc.) mai sunt de făcut … dar iată-mă deja pe drumul ăsta,, , a povestit Vlad Voiculescu.

El este cel care în urmă cu mai mulți ani, a fost inițiatorul rețelei citostaticelor, un sistem prin care bolnavii de cancer, mulți dintre ei copii, erau ajutați cu medicamente vitale care nu se găseau în România.

Nu în ultimul rând, premierul Dacian Ciolos a numit-o recent, pe Sorana Baciu secretar de stat la Ministerul Economiei.

Sorana Baciu a fost, potrivit site-ului Hotnews, până anul trecut, director de strategie al OMV Petrom, iar în ianuarie 2015 a devenit  membru ne-executiv al board-ului Romgaz si președinte al comisiei de audit.