Confidenţialitate

Premierul Cîţu: Un plan de dezvoltare pentru Roşia Montană, după consultarea comunităţilor din zonă

Premierul Florin Cîţu a declarat că o decizie privind un plan de dezvoltare a zonei Roşia Montană va fi luată după consultarea autorităţilor locale şi după ce ministrul Culturii îi va prezenta o situaţie în acest sens.

La finalul şedinţei de la Palatul Victoria, șeful executivului a fost întrebat care este planul Guvernului pentru a dezvolta economic zona, după ce peisajul minier a fost inclus, marţi, în Patrimoniul Mondial UNESCO.

“Vom avea o discuţie. Va trebui să vedem, în primul rând, cu autorităţile locale ce plan vom avea de dezvoltare pentru această zonă. În acest moment nu este o decizie. Dar trebuie să avem o discuţie cu autorităţile locale, pentru că ei ştiu cel mai bine, comunităţile de acolo, să vedem cum vor să dezvoltăm această zonă”, a precizat Florin Cîţu.

Întrebat cât va trebui să aloce Guvernul pentru prezervarea obiectivelor de la Roşia Montană, premierul a răspuns: “Aştept de la Ministerul Culturii o prezentare a situaţiei după decizia de ieri [marți – n. red] şi după aceea vom lua o decizie”.

Decizia UNESCO a stârnit un val de reacții.