Confidenţialitate

Premierul Cioloș despre evacuarea sediilor trustului Intact: Președintele ANAF este cel îndrituit să aplice legea fără să ceară aprobarea guvernului

Plenul Senatului îl cheamă mâine la raport pe premierul Dacian Cioloș pentru a-l chestiona în legătură cu ordinul de evacuare a sediilor GRIVCO și televiziunilor INTACT.

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este cel care a propus convocarea şefului guvernului, iar iniţiativa sa a fost votată cu o largă majoritate.

Aflat la Bruxelles, premierul a răspuns că nu are de ce să dea explicații pentru deciziile președintelui ANAF, cel îndrituit să aplice legea fără să ceară aprobarea guvernului.

Totuși, Dacian Cioloș a declarat pentru Agerpres că se va duce la Senat, fiindcă a fost invitat de președintele acestei camere parlamentare.

Cât despre termenul de 5 zile dat trustului Intact pentru a evacua imobilele, Dacian Cioloș reamintește că termenul este prevăzut de Codul de Procedură Civilă, iar ANAF  trebuia să aplice mai demult  decizia judecătorească, nefiind în măsura unui guvern independent să rezolve probleme care au fost lăsate în așteptare de ani de zile.