Confidenţialitate

Premierul anunță controale bruște pe litoral | AUDIO

Autoritățile au în plan să efectueze și mai multe controale pe litoral, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile sanitare.

Guvernanții iau în calcul inclusiv închiderea teraselor de la malul mării după ora 23:00.

„E greu să impui măsuri speciale. Ce am crescut, am crescut prezența instituțiilor de control, astfel încât să creștem efectivele prezente, pentru că, este adevărat că pe litoral numărul de încălcări a regulilor este mai mare decât în alte zone. Nu cred că e necesar un regim special”, a spus Ludovic Orban.

„Ce le-am solicitat tuturor instituțiilor cu atribuții de control, să efectueze controalele brusc, pentru că până acum controalele efectuate la multe terase unde aveam imagini, semnale clare că nu se respectau regulile, când veneau controalele toată lumea respecta regulile. E clar că au avut ponturi din echipele de control și le-am solicitat prefecților să organizeze să anunț prealabil și fără să știe echipele unde se duc astfel încât direcția și locul de control să fie cunoscute de coordonatorul echipei de control”, a completat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest weekend, pe litoral s-au dat amenzi de aproape 100 000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Cât despre restaurante, premierul spune că acestea vor rămâne închise până când numărul cazurilor raportate zilnic va fi în scădere.