Confidenţialitate

Premierul: Voi discuta cu ministrul Justiției despre DNA. Senatorul Ș. Nicolae: DNA trebuie refăcută

Declarații amenințătoare în lanț la adresa DNA și a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi, formulate de lideri ai PSD.

Premierul Viorica Dăncilă spune că va avea o discuție cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, când acesta se va întoarce în țară, cu privire la acuzațiile aduse de mai mulți inculpați unor procurori anticorupție, inclusiv șefei DNA.

“Bineînțeles că vom avea o discuție cu domnul ministru al Justiției. Ceea ce am văzut aseară, am văzut și eu, nu am comentat încă acest aspect, este îngrijorător pentru fiecare român. Vă dați seamă că și eu în calitate de prim ministru, văzând că în discuțiile de aseară, se încerca fabricarea probelor chiar pentru primul ministru, nu sunt într-o situație foarte confortabilă”, a precizat Viorica Dăncilă.

Aseară, televiziunea Antena 3 a difuzat o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma,  judecat pentru  trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, susține ca procurorii DNA Mircea Negulescu si Lucian Onea au incercat să “inventeze dosare” unor oameni politici, inclusiv lui Sebastian Ghiță, fugit între timp din țară.

In replică, DNA a precizat în această dimineață  că Vlad Cosma ”a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. (…) Relevant este că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori/ofițeri de poliție judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui și tatălui său – inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu în același dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat și fiul său)”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Înainte de declarația premierului, senatorul Șerban Nicolae a spus că DNA ar trebui refăcută cu totul.

“DNA trebuie refăcută din temelii”, susține Șerban Nicolae care a adăugat că DNA a mers până acum, într-o direcție greșită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șerban Nicolae crede că până la eventuale schimbări instituționale, Laura Codruța Kovesi ar trebui să-și dea demisia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.