Confidenţialitate

Premiera spectacolului de balet “Coppélia”, difuzată online de ONB

Înregistrarea premierei spectacolului de balet „Coppélia” va fi difuzată online, începând de marţi seară, de Opera Naţională Bucureşti.

Reprezentația s-a desfășurat la jumătatea lunii mai şi a fost întâia premieră a ONB de după izbucnirea pandemiei.

Baletul în trei acte este pus în scenă de Corina Dumitrescu, iar rolurile principale sunt interpretate de prim-balerina spaniolă Ada Gonzalez şi de Robert Enache, prim-balerin.

„Coppélia” este potrivit pentru toate vârstele, a spus directorul Daniel Jinga, care l-a descris ca „un spectacol-cârlig” pentru copii, dar nu un spectacol pentru copii.

Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore.

Biletele pot fi achiziţionate până vineri, 4 iunie, la ora 17.00.

Având premiera la 25 mai 1870, la Teatrul Imperial de Operă din Paris, ideea poveştii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist şi libretist de operă. Nuitter şi Saint-Léon au scris povestea ca pe un basm cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda şi Franz, care devin fascinaţi de excentricul Coppelius şi „fiica” sa, păpuşa Coppélia.

Compozitorul Léo Delibes şi coregraful Saint-Léon erau pasionaţi de folclor, melodiile şi dansurile naţionale fiind nu numai proeminente, dar şi autentice în compoziţiile acestora. Ceardaşul şi mazurca din „Coppélia” au reprezentat punctul culminant al dansurilor populare din baletele romantice. Pentru că Saint-Léon tot călătorea între Sankt Petersburg şi Paris, i-au trebuit trei ani să termine „Coppélia”. Comedia şi finalul fericit, o nouă experienţă în baletul romantic, au atras mereu un public numeros în sălile de spectacole.