Confidenţialitate

PREMIERĂ: Mihaela Teleoacă & pescărușul împăiat în „NINA” la Teatrul de Comedie /„O femeie fără dragoste este o femeie stearpă, nu înflorește”

„Sus cortina!” pentru cea mai nouă producție în care actrița Mihaela Teleoacă este protagonistă: spectacolul „NINA” este prezentat la Teatrul de Comedie în avanpremieră în serile de 13 și 14 aprilie 2016. Premiera oficială are loc pe 21 aprilie.

”Nina este…după 20 de ani! Vorbim despre Nina Mihailovna Zarecinaia, personajul din PESCĂRUȘUL lui Cehov, care a fost preluat de Matei Vișniec și purtat peste timp, peste 20 de ani. Apare în scenă alături de partenerii săi, Treplev și Trigorin, personaje ce aparțin tot operei cehoviene.” Mihaela Teleoacă

Actrița Mihaela Teleoacă – miercuri, 13 aprilie 2016, în rubrica „Sus cortina!”, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

***

„Nina – sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați”, text de Matei Vișniec, este o continuare a „Pescărușului” lui A.P. Cehov. Acțiunea este plasată la aproape două decenii după evenimentele din opera cehoviană și prezintă evoluția a trei personaje Nina, femeia care iubește doi bărbați și care a visat mereu să ajungă o mare actriță, alături de Treplev și Trigorin (în interpretarea actorilor Gheorghe Visu & Lucian Pavel). Regia este semnată de Alexandru Maftei.


 

„Nina este pentru mine o redescoperire, e o mare plăcere. E o femeie pierdută în derivă, care iubește doi bărbați, în care ne regăsim noi toate. E o femeie care vrea să primească mâgâierile oamenilor dragi. Nina e o femeie din zilele noastre”Mihaela Teleoacă


 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă la Comedie o interpretează pe Nina Mihailovna Zarecinaia, la Teatrul „L.S. Bulandra” Mihaela Teleoacă îi dă viață Arkadiei din „Pescărușul”, de A.P. Cehov,  un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru.

„Pescărușul împăiat pornește de la titlul piesei cehoviene, PESCĂRUȘUL, spectacol în care au joc cu mare plăcere la Teatrul Bulandra. Pescărușul este dragostea Ninei care a rămas împăiată după 20 de ani. Este iubirea care odinioară era frumoasă ca o pasăre și liberă și care a ajuns să fie împăiată. Treplev a fost atât de trădat în dragostea lui încât nu a găsit altă modalitate de a-și închide iubirea. Nu a mai cunoscut alte femei după Nina și…așa a rămas, singur și cu scrisul” Mihaela Teleoacă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nina este personajul care și-a dorit o viață întreagă să ajungă o Arkadină, dar nu a reușit” Mihaela Teleoacă

Mih 3Mih Teleoaca

Pasionată de teme precum femeia fără dragoste sau femeia în căutarea dragostei, pe Mihaela Teleoacă o regăsim și în povestea a două femei care iubesc același bărbat, „Cea mai puternică”, de asemenea, la Teatrul de Comedie. În acest spectacol Mihaela Teleoacă o are ca parteneră de scenă pe Antoaneta Cojocaru. O soție înșelată (Mihaela Teleoacă) vine în casa amantei soțului ei (Antoaneta Cojocaru) în ajunul Crăciunului și pune multe întrebări… „Până la urmă, soția înșelată pleacă victorioasă: chiar dacă bărbatul a luat-o pe alte căi, ea știe că bărbatul care îi va fi aproape în seara de Crăciun este bărbatul care o iubește. Iubirea ei are o altă fațetă”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nina Mihailovna Zarecinaia în „Nina” la Teatrul de Comedie. Arkadina în „Pescărușul”, la Teatrul „L.S. Bulandra”. Doamna X, în „Cea mai puternică”, Teatrul de Comedie. Și o artistă care le dă viață: Mihaela Teleoacă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nina 5



„Cortina se ridică și cad în fața personajelor pe care A .P. Cehov le-a lăsat în seama scenei de mai bine de 100 de ani. Pentru Matei Vișniec, catifeaua grea nu le întrerupe existența, cortina cade imperfect și dramaturgul vede, fără surprindere, cât de prost trage Konstantin Gavrilovici Treplev. Atât de prost, încât și a doua lui tentativă de sinucidere eșueaza răsunător și face posibilă reîntâlnirea, după douăzeci de ani, cu Nina și tot ce a atins amorul bolnav pentru ea. Scrisorile de dragoste se întorc nedesfăcute, ca un bumerang pe aceeași masă pe care au fost scrise. În ceea ce privește pescărușul  împăiat… ei bine, el va învia până la urmă”
Alexandru Maftei, regizor


Nina 2

Nina 4

 

nina-AFIS