PREMIERĂ la Teatrul ”Toma Caragiu” PLOIEȘTI: „Punctul orb”, în regia lui Radu Afrim

Protagonistă este Ada Simionică, în rolul „Niki”. Amănunte – vineri, 26 februarie, la 16.50, în rubrica „Sus cortina!” , la Europa FM.

***

”Punctul orb”, text al lui Yannis Mavritsakis, a fost pus în scenă de Radu Afrim la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești. Premiera este programată sâmbătă, 27 februarie, la ora 18.00.

Din distribuție fac parte Ada Simionică (Niki), Ioan Coman (Vânzătorul), Clara Flores (Femeia), Cristian Popa ( Directorul băncii), Bogdan Fărcaș (Funcționarul) și Mihaela Popa (Fata).

„Care este punctul orb? Este lucrul pe care îl știu toți ceilalți despre tine, în afară de tine. E ca și cum ai avea o bucată de susan înfiptă între dinți și ai zâmbi. Sau o pată mare pe spate…” spune Ada Simionică, care o va interpreta pe Niki,  femeia care și-a pierdut soțul și care decide să traverseze moartea pentru a ajunge la iubire.  „E o poveste frumoasă, tristă ce-i drept, dar frumoasă și poetică”, mai spune actrița la „Sus cortina!”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Am , din păcate, multe povești în viața mea…. Acestea sunt lucruri pe care le aduni și le transferi cumva personajului”. Ada Simionică


 

Ada Simionică, vineri, înainte de ultimele repetiții la spectacolul ”Punctul Orb”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Blind SPOT bun


 

Moartea soțului sau a zdruncinat-o puternic pe Niki (nume care semnifică „victorie” în limba greacă). Ea nu iși mai găsește puterea de a continua, de a lucra, de a continua și, cu toate acestea, nevoile sale vitale persistă.

O contradicție enormă apare între propria viață și cea în care are nevoie de ceea ce este mai important: să continue și să traiască în ciuda perspectivei morții, a imposibilității duratei, a lipsei.

Dar, împreuna cu ea, descoperim și abisul care îi separă pe cei care dirijează mișcarea oarbă dar neîncetată a lumii de cei care o alimentează cu carnea lor. Niki este la mijloc, oscilând între prezent și trecut, aici și în altă parte, vizibil și invizibil, lumea învingătorilor și lumea învinșilor.

Aceasta oscilație este prezentă în întreaga piesă, odată cu confruntarea lui Niki cu lumea realității liberale de astazi, înzestrată cu un cinism acut. Dar Niki nu se poate rezuma nici la orbirea vieții, nici nu îi poate fi suficientă luciditatea renunțării. Ea va încerca să pătrundă într-o altă lume, să găsească o a treia cale: aceea a miracolului. Decide să traverseze moartea pentru a ajunge la iubire. Despre „victoria” sa nu va rămâne aproape nicio dovadă. Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiești


 

Blind spot BUUN

 


Punctul orb, de Yannis Mavritsakis

traducerea: Elena Lazăr

regia: Radu Afrim

decor: Adrian Damian

costume: Claudia Castrase

Cu: Ada Simionica (Niki), Ioan Coman (Vanzatorul), Clara Flores (Femeia), Cristian Popa (Directorul bancii), Bogdan Farcas (Functionarul), Mihaela Popa (Fata), Karl Baker (Tanarul 1), Ionut Visan (Sotul), Andrei Ciopec (Tanarul 2), Gabriela Sandu (Fetita vanzatorului), Eusebiu Tudoroiu (Baiatul femeii), Razvan Baltaretu (Un om in bar), Ionut Manea (Un om in bar)

BLIND AFISSS

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS