PREMIERĂ: Constantin Cojocaru în „AVARUL”, după Molière, la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești /„Acest Țîcă e motorul meu, mă ajută să nu mă tâmpesc!”

„Țîcă” , energic și plin de umor, povestește la „SUS CORTINA!” despre „motorul” care îl face să sclipească pe scenă – de la ora 16.50, la Europa FM.

***

La Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești au avut loc primele două reprezentații ale spectacolului „Avarul”, o adaptare a regizorului Cristi Juncu după Jean-Baptiste Poquelin Molière. Premiera oficială va fi programată, însă, în luna mai.

Alături de protagonistul Constantin „Țîcă” Cojocaru, din distribuție mai fac parte Andi Vasluianu (Baronu’), Ionuț Vișan (Frățiorul), Mihaela Popa (Surioara), Cristian Popa (Consilierul), Florentina Năstase (Prințesa), Ada Simionică (Agenta), Bogdan Fărcaș (Primul bodyguard), Ion Radu Burlan (Al doilea bodyguard), Eliza Teofanescu (O actriță), Ana Crețu (O altă actriță), Andrei Radu (Un actor), Razvan Băltărețu (Costel Manole).

***

„Avarul” , adaptare de Cristi Juncu după Jean-Baptiste Poquelin Molière

regia: Cristi Juncu

scenografia: Cosmin Ardeleanu

muzica: Cristi Juncu

coregrafia: Attila Bordas


 

Coperta BUN

FOTO: Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești

Coperta2


Pe Constantin Cojocaru l-am putut vedea în zeci de roluri, chiar dacă, față de alți artiști, este o prezență discretă. Amintim de rolul VALERIO din „Leonce și Lena”, interpretat pe scena teatrului „Maria Filotti” din Brăila, în regia lui Vlad Cristache la câțiva ani după ce, la Teatrul „ODEON” a jucat tot în „Leonce și Lena”, punerea în scenă a regizorului Alexandru Dabija.

Tot în regia lui Vlad Cristache, Constantin Cojocaru joacă în „Urâtul”, de Marius von Mayenburg, la Teatrul de Comedie din București.

În discuția despre teatru purtată cu actorul Constantin Cojocaru am trecut dincolo de scenă. Am vrut să aflăm ce mai face „Țîcă”, așa cum era numit tânărul Constantin Cojocaru de colegii mai în vârstă, când se pregătea să dea examen de admitere la Teatru. Și-a păstrat acest nume, încă i se mai spune așa. Am aflat că, tocmai, „Țîcă”  îl face să fie plin de energie, de umor și nu îi permite să devină scorțos.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 6 mai, Constantin Cojocaru va împlini 71 de ani. S-a născut la Borolea, județul Botoșani, în 1945. În 1966 a absolvit Facultatea de Teatru a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București. După ce a terminat facultatea s-a angajat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Începând din 1970, timp de cinci ani, a fost profesor la Școala Populară de Artă din oraș. În 1975 se transferă în București: este angajat al Teatrului „Odeon”.

Cunoscut pentru rolurile sale din film, teatru TV și radiofonic, Constantin Cojocaru continuă să colaboreze cu teatre de stat și private. A jucat în regia unor artiști din diverse generații la teatre precum „Toma Caragiu” din Ploiești, „Nottara”, „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț, Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul „Luni” de la Green Hours, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe.

Florentina Nastase & C-tin Cojocaru

Florentina Năstase –  nominalizată la premiile UNITER 2016 (la categoria Cea mai bună actriță în rol secundarpentru rolul Laura din spectacolul „Menajeria de sticlă”, regia Sânziana Stoican, la Teatrul „Toma Caragiu”) joacă în rolul Prințesei în „Avarul” montat la Ploiești de Cristi Juncu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avarul2 Popa

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS