Pregătiri pentru Ziua Națională de 1 Decembrie. În București, militarii au repetat la Terenul de Instrucție Ghencea

Se fac pregătiri în țară pentru 1 Decembrie.

La Alba Iulia, va avea loc o paradă militară, iar autoritățile vor împărți 8.000 de porții de fasole cu cârnați.  Spectacolul se va încheia cu focuri de artificii.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și la Chișinău de către unioniști: ei vor întinde un tricolor pe o distanţă de un kilometru.

Cel puţin 30 de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la sărbătoarea de 1 Decembrie de la Alba Iulia, potrivit presei locale.

Programul cuprinde o paradă militară, o masă populară unde se vor servi porții de fasole cu cârnați, concerte dar și un foc de artificii.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă Cetatea Alba Carolina în „haine” de sărbătoare. Elemente decorative şi figurine luminoase sunt montate în Cetate, dar şi pe arterele principale din oraș.

Pe de altă parte, astăzi, în București, au avut loc repetiții la Terenul de Instrucție Ghencea pentru parada militară – care anul acesta va avea loc la Arcul de Triumf.

Ziua Națională a României e sărbătorită și peste Prut.  Unioniştii anunţă că de 1 Decembrie în centrul Chişinăului va fi întins un tricolor pe o distanţă de un kilometru,  între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Cei care susțin unirea României cu Republica Moldova au programat, pe 1 decembrie,  un miting şi la Bruxelles, în faţa Parlamentului European.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS