Confidenţialitate

Pregătiri pentru Paștele catolic. Cei care participă la slujbe vor putea circula până la ora 2.00 | AUDIO

Este Joia Mare pentru credincioșii Catolici. Pentru al doilea an pandemic, Paștele vine cu restricții, dar, în România sunt permise slujbele. În noaptea de sâmbătă spre duminică, cei care participă la slujbe vor putea circula până la ora 02.00.

Reprezentanții cultelor au precizat, după discuții purtate cu guvernanții, că, oricum, în noaptea de Înviere, forțele de ordine vor avea ca principală misiune să fie menținută ordinea și nu să „vâneze” oameni care nu se pot încadra în acest interval. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, despre programul stabilit oficial pentru noaptea de sâmbătă spre duminică:

„Se va permite circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Vatican, participarea la unele evenimente va fi considerabil restrânsă. Și în acest an, Papa Francisc a renunțat la spălarea picioarelor deţinuţilor din Joia Mare.

De asemenea, suveranul pontif nu va participa la procesiunea care se desfăşoară de obicei la Colosseumul din Roma în Vinerea Mare. Vaticanul era, de obicei, aglomerat de credincioşi sosiţi din toată lumea pentru ceremoniile ce culminau cu o slujbă în aer liber în faţa bazilicii „Sfântul Petru”.

  • Alexandra Stănescu

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu