Confidenţialitate

Pregătiri intense în depozite pentru Black Friday. Printre ofertele de anul acesta se regăsesc și 58 de tone de carne de porc | AUDIO

Forfotă mare în depozitele marilor magazinelor în perioada de Black Friday. Unele magazine online s-au adaptat la „inflație” și anunță reduceri la carnea de porc. Potrivit unui sondaj recent, 40% românii caută în această perioadă de reduceri electrocasnice mici.

Mă aflu în nordul Bucureștiului, într-un depozit al unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața magazinelor online din România. Este un depozit de 120.000 de mp pătrați, iar aici vin toate produsele pe care românii le comandă, sunt împachetate și apoi pleacă către clienți.

Alexandru Niculescu este vicepreședinte de operațiuni al companiei care deține acest depozit:

„Într-o zi normală 100.000 de articole, în aproximativ 50 de camioane. De Black Friday, sâmbătă, duminică, în weekendul de după Black Friday vom expedia de aici 300.000 de articole în aproximativ 200 de camioane care vor pleca din complexul acesta logistic.”

Unele magazine online au pregătit și reduceri în ton cu vremurile actuale: aproape 58 de tone de carne de porc vor putea fi cumpărtate de Black Friday online.

Alte magazine au dat startul promoțiilor încă de o săptămână și promit reduceri până la finalul lunii. La mare căutare acum sunt și jucăriile pentru cei mici. Reducerii sunt de găsit și în mall-uri – la haine sau produse pentru casă. De Black Friday, cine are bani deoparte își poate cumpăra și o mașină, cu un preț redus cu câteva mii de euro.

Au fost mici probleme în aprovizionare. Negocierile pentru stocurile de Black Friday au început în urmă cu 10 luni, spune Tudor Manea, directorul general al unui magazin online:

„Avem anumite segmente de produse pe care spre exemplu le aducem din China și acolo durează, trebuie să dai comenzile cu foarte mult timp înainte dar am luptat mult pentru televizoare.”

Autoritățile ne îndeamnă să fim totuși atenți la reduceri: trebuie să comparăm prețurile din ultima lună pentru a nu ne lasă înșelați de falsele promoții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Sfaturi de la ANPC pentru perioada reducerilor de Black Friday | AUDIO