Confidenţialitate

Prefectura Ialomița: Nu se impune carantinarea comunei Bărbuleşti

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a decis, marți, că nu se impune carantinarea comunei Bărbuleşti.

Propunerea a fost avansată de primarul oraşului Urziceni.

“Deoarece vecinii noștri nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19, primarul municipiului nostru, Constantin Sava, a făcut mai multe adrese către Ministerul Administrației și Internelor și către prefectură pentru a restricționa accesul locuitorilor din Bărbulești în municipiu. Reamintim că această localitate are foarte multe cazuri confirmate care indică prezența noului coronavirus”, a scris Primăria Urziceni, vinerea trecută, pe pagina de Facebook a primăriei.

În urma anchetei epidemiologice făcute în localitatea Bărbuleşti, inspectorii sanitari au făcut mai multe recomandări pentru a limita răspândirea coronavirusului, precum limitarea  circulaţiei persoanelor din localitatea respectivă la cel două persoane într-un vehicul, dacă nu sunt din aceeaşi familie, şi verificarea plecării din localitate pentru scopul declarat.

Prefectura județului Ialomiţa precizează că nu se impune carantinarea comunei.

“Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a prezentat ancheta epidemiologică efectuată în localitatea menţionată. În urma efectuării anchetei epidemiologice a rezultat faptul că, la momentul actual, nu se impune carantinarea localităţii”, se notează într-o informare de presă.