Confidenţialitate

Prefectul Capitalei și sindicaliștii spun că sâmbătă se reia circulația metroului | AUDIO

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat, după discuțiile cu conducerea Metrorex și sindicaliștii, că de sâmbătă dimineața oamenii vor putea circula din nou cu metroul.

„De mâine dimineața, având în vedere că tehnic înțeleg că este nevoie de restabilirea circuitelor, se va relua circulația. Înțeleg că tehnic nu este posibil (în seara aceasta-n.r.). (…) Mâine dimineață oamenii vor circula cu metroul”, a declarat Alin Stoica.

Sindicaliștii METROREX conduși de Ion Rădoi au renunțat la blocarea liniilor de metrou, la capătul a 3 ore și jumătate de negocieri cu prefectul Capitalei.

Anunțul a fost făcut de sindicaliști după discuțiile cu prefectul Alin Stoica:

”Vom merge la Piața Unirii, vom anunța salariații de ce am obținut aici, imediat vom elibera. Nu are rost, pentru jumătate de oră, să scot trenurile de metrou și să consum energie degeaba. Tot scandalul a pornit de la disponibilizarea masivă a salariaților, nu au fost numai zece persoane.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul Sindicatului Metrorex a ţinut să precizeze că protestul lor nu are legătură cu decizia Ministerului Trasporturilor de a desfiinţa spaţiile comerciale din staţiile de metrou.

”Contractul de asociere dintre firma sindicatului se află pe rolul instanței, la Tribunalul București și așteptăm pronunțarea instanței. Multă sănătate le transmit (bucureștenilor). Le cerem scuze”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Negocierile vor continua între autorități și sindicate de săptămâna viitoare – timp în care sancțiunile disciplinare anunțate de conducerea companiei sunt suspendate.