Confidenţialitate

Prefectul Capitalei, la Europa FM: Încercăm să prevenim carantinarea orașului. Dacă nu reușim, vrem să ne pregătim

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță, la Europa FM, că în condițiile în care spitalele din București sunt din nou în criză de locuri la ATI, pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile locale vor încerca să sprijine aceste unități.

Spitale precum Marius Nasta nu mai au locuri nici pentru pacienții COVID-19 cu forme mai puțin grave.

“Da, este adevărat că situația nu este foarte bună. (…)

Ca să fie foarte clar: până nu se ajunge la incidența de 6, cum scrie în lege, este exclusă orice măsură care să echivaleze cu o carantinare?

Da, conform legii, carantinarea se impune la 6 la mie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până miercuri însă, prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță la Europa FM că luniva discuta cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu cei ai ISU despre evoluția pandemiei în Capitală, care acum este de aproape 4 la mie de locuitori.

“Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta”, spune prefectul Bucureștiului.

Reprezentantul Guvernului adaugă: “Voi solicita atât DSP, cât și ISU să vedem seria de date și să facem o mică prognoză, să vedem în a doua parte a săptămânii dacă se păstrează trendul. Dacă se păstrează, să avem o altă ședință și să vedem dacă se impun alte măsuri în anticiparea carantinării, trebuie să vedem dacă putem face ceva să prevenim această evoluție sau să ne pregătim pentru această situație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.