Confidenţialitate

Prefectul Capitalei explică de ce este greu ca Bucureștiul să intre în carantină: Situațiile sunt diferite | AUDIO

Deși rata de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, președintele Comitetului pentru Situații de Urgență din București spune că deocamdată, nici Inspectoratul Școlar și nici DSP nu au trimis propuneri de noi măsuri restrictive.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că în mod normal, potrivit legii, școlile ar trebui închise de miercuri și toți elevii ar trebui să facă activități online:

„Pe ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății de astăzi, ar trebui să intre în online. Pe acest ordin, dacă nu se modifică, da, ar trebui să intrăm în online. (…) Nu intră automat în online, vom lua această măsură în momentul în care Inspectoratul Școlar ne va propune, încă nu ne-a transmis această propunere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației se opune închiderii școlilor de vreme ce Capitala nu a intrat în carantină. La ora 17.00, ministrul Sorin Cîmpeanu va susține o conferință de presă.

Între timp, la Ministerul Sănătății are loc o ședință în care sunt analizate propuneri suplimentare de limitare a răspândirii Covid.

Președintele Comitetului pentru Situații de Urgență din București, Prefectul Capitalei, Alin Stoica:

„E clar că incidența crește și crește abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare. La momentul acesta, am decis înăsprirea controalelor și căutam baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte normele sanitare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul a explicat și de ce este greu ca Bucureștiul să intre în carantină:

„Situațiile sunt diferite. Bucureștiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia națională, mare parte din populație, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să știm dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea