Confidenţialitate

Prefectul Capitalei: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească

Prefectul Capitalei a reacționat după violenţele izbucnite în centrul Bucureştiului la finalul protestului, de luni seară, față de restricţiile antiepidemice.

“Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris Alin Stoica pe Facebook.

“De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a adăugat prefectul.

Cei care au instigat la violenta trebuie sa plateasca.
Cei care instiga la nerespectarea masurilor punand in pericol…

Publicată de Alin Stoica pe Luni, 29 martie 2021

Protestele au continuat, luni seară, în Bucureşti şi în marile oraşe faţă de înăsprirea restricţii antiepidemice, la care guvernul nu plănuiește să renunțe. Cei prezenți la manifestațiile de stradă au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au dat foc măştilor de protecţie și au denunțat o “dictatură sanitară”.

În Capitală, protestele au degenerat în violențe. Unii dintre cei prezenți au fost reținuți după ce au aruncat cu pietre și sticle înspre jandarmi, în zona Pieţei Unirii. Vitrinele unor magazine au fost sparte. Anterior, traficul a fost blocat în zona Pieței Victoria.

La Galați, forțele de ordine au fost atacate cu pietre și petarde. La Brăila, s-au înregistrat confruntări între jandarmi și protestatari.

La Pitești, s-au putut auzi scandări xenofobe.

La Brașov, un fotoreporter a surprins un pacient Covid cu masca de oxigen pe față care se uită de la geamul salonului în care este internat la protestatarii care mărșăluiau prin fața spitalului CFR.

În replică la proteste, Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat, pe Facebook, lista ţărilor europene care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii.

La nivel național, cele mai multe dintre municipiile reşedinţă de judeţ au depășit incidenţa de 4 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, astfel că – în zilele de weekend – magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația se intezice după ora 20.00.

În orașele unde rata depășește 7,5 la mie, restricțiile se aplică în fiecare zi.

 

FOTO: Facebook.com/alinstoicausrplus