Confidenţialitate

Precizări ale CNSAS despre acordarea concediului medical pe perioada stării de urgenţă

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a oferit, duminică, precizări despre acordarea concediului medical pe perioada stării de urgenţă, care a fost instituită în contextul înmulțirii cazurilor de nou coronavirus.

Persoanele asigurate au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă şi fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul şi indemnizaţia de carantină se vor acorda şi persoanelor asigurate, dar care nu au realizat stagiul de cotizare complet de 6 luni, transmite CNSAS.

De asemenea, certificatele de concediu medical mai lungi de 90 de zile se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgenţă şi au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, la prânz, că numărul deceselor de COVID-19 a urcat la 2. La nivel național, sunt raportate 433 de infectări, un plus de 66 de cazuri față de sâmbătă. 64 de persoane s-au vindecat și au fost externate.