Confidenţialitate

PRAHOVA: Vlad Cosma nu se va prezenta la audieri

Citat marţi la DNA Ploiești pentru a da declarații într-un nou dosar, fostul deputat PSD Vlad Cosma nu se va prezenta la audieri.

Sora sa, deputatul Andreea Cosma, care a declarat că el nu se află în țară, dar că este dispus să dea declarații fie în ziua în care se va întoarce în România, fie prin mijloace de comunicare la distanță, prin videoconferință – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

Vlad Cosma era citat la DNA Ploiești pentru astăzi la ora zece. Lucian Onea, procurorul șef al DNA Ploiești, a declarat, luni, într-o conferință de presă că fostul deputat este citat în calitate de martor, dar a refuzat să dea detalii atât despre obiectul dosarului, cât și despre suspecții din această cauză.

Totuși, într-un comunicat de presă, DNA a precizat că în prezent se fac cercetări cu privire la infracțiuni de șantaj după ce în spațiul dublic au apărut o serie de înregistrări audio care surprind discuții dintre Vlad Cosma și procurorii anticorupție din Ploiești.

În plus, DNA a făcut publice o serie de interceptări din care reiese că procurorii ploieșteni au fost avertizați să renunțe la acuzațiile la adresa membrilor familiei Cosma, altfel va fi declanșat un scandal de proporții în mass media.

foto: telegrafonline.ro