Confidenţialitate

Prahova: Urs alergat pe DN1A

Intervenție de urgență a jandarmilor din Prahova, sâmbătă noaptea, pentru alungrarea unui urs adult care a fost surprins alergând pe DN1A în zona Vălenii de Munte.

Animalul speriat s-a ascuns într-o primă fază într-o benzinărie, pentru ca în cele din urmă să fugă pe străzile din Vălenii de Munte.

Alerta a fost dată duminică în jurul orei 4 dimineața când un cetățean a sunat la 112 pentru a anunța că un urs se află într-o benzinărie, situată pe DN1A, la intrare în localitatea Vălenii de Munte.

Ulterior, speriat de gălăgia făcută de oameni, dar și de farurile mașinilor, animalul a început să alerge haotic pe DN1A și pe străzile laterale din Văleni până ce a dispărut în pădurea din zonă.

Imediat după ce au fost solicitați să vină în ajutorul localnicilor, o patrulă de jandarmi s-a deplasat la Vălenii de Munte pentru a încerca să captureze ursul.

Intervenția a fost anulată însă după mai multe ore, când autoritățile au văzut că animalul s-a ascuns în pădure, iar căutările ar fi fost zadarnice.

Din fericire, de data aceasta ursul nu a făcut prea multe pagube, cu excepția unor garduri pe care le-a rupt în goana sa, spre deosebire de alte dăți când zeci de animale din gospodăriile localnicilor au fost omorâte.

De la începutul lunii mai și până în prezent jandarmii și vânătorii din Prahova au fost solicitați să intervină în peste 60 de cazuri similare, în special pe Valea Prahovei, dar și în comunele din zona Cheia Măneciu.