Prahova: Este așteptată o macara care să ridice cisterna răsturnată în zona Câmpina

Pericol de explozie si de contaminare pe DN1 după ce o cisternă încarcată cu 40 de tone de acid sulfuric s-a rasturnat, noaptea trecută, în apropiere de Câmpina.

În urma impactului, cisterna s-a răsturnat, iar cabina a luat foc aproape instantaneu. Traficul pe DN1 este deviat și în aceste momente prin Câmpina, pentru că zona dintre Bănești și Breaza este izolată de mai bine șase ore și așa va rămâne până când o macara va ajunge la fața locului pentru a ridica ceea ce a mai rămas din cisterna carbonizată.

Accidentul a avut loc în jurul orelor trei dimineața. Conform polițiștilor cisterna care se deplasa dinspre Sinaia spre București a acroșat un cap de pod, s-a răsturnat pe o parte și a rupt o conductă magistrală de gaze. Șoferul cisternei a fost găsit carbonizat în cabină.

Pericolul de explozie, dar și de contaminare din cauza acidului sulfuric care se scurgea pe carosabil a fost extrem de mare, astfel că autoritățile au luat decizia să izoleze zona din dreptul localității Bănești până la ieșire din Breaza, iar traficul a fost deviat prin Câmpina.

 

Opt autospeciale de lucru cu apă și spumă, două echipaje de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi una a Serviciului de Ambulanţă Prahova s-au deplasat la locul accidentului, dar și un echipaj care măsoară emanaţiile de gaze din cadrul unităţii speciale de la Ciolpani a fost trimis în zonă.

 

Incendiul a fost lichidat, dar în continuare se intervine pentru a înlătura pericolul de contaminare cu acid sulfuric.

Polițiștii de la Seriviciul Rutier spun că traficul va rămâne în continuare blocat cel puțin o oră, pentru că este așteptat un utilaj de mari dimensiuni care vine de la București special pentru a ridica cisterna răsturnată.

Astfel că șoferii care au drum spre Valea Prahovei vor circula în continuare prin centrul orașului Câmpina.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS