PRAHOVA: 6 candidați pe un loc la Școala de Poliție din Câmpina

Desfășurare de forțe fără precedent la examenul de admitere la Școala de Poliție de la Câmpina.

Peste 6000 de candidați sunt evaluați în șase localități din Prahova.

6200 de tineri din toată țara au ajuns, marți, la Câmpina unde se organizează în perioada 10-20 ianuarie o sesiune extraordinară de admitere la Școala de Agenți de Poliție.

Ministerul de Interne a aprobat pentru acest concurs 1300 de locuri, iar concurența, de 6 persoane pe un loc, este un record al ultimilor zece ani.

Numărul mare de candidați înscriși a luat prin surprindere unitatea de învățământ care a fost nevoită să apeleze la ajutor din sursă extrernă pentru ca examenul să poată fi organizat în condiții decente.

Astfel probele sportive se vor susține în șase localități din județ și asta pentru că la școala de la Câmpina nu există o sală de sport suficient de mare unde să poată fi evaluați toți cei 6000 de candidați.

Aceștia au fost repartizați la Băicoi, Plopeni, Comarnic, Cornu și Blejoi, acolo unde au fost închiriate sălile de sport ale unităților de învățământ civile, iar testarea va avea loc pe o perioadă de patru zile, începând cu ora 8 dimineața și până la ora 21.00, când intră în concurs ultima serie de candidați.

De asemenea, pentru evaluarea tinerilor, s-a apelat la polițiști din întreaga țară care au fost detașați în aceste zile la Câmpina.

Sunt 800 de membri în comisia de examinare care vor fi cazați în perioada examenelor chiar în căminele Școlii de Poliție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS