Prahova: 50 de lei si două sticle de țuică, mita dată de un candidat la alegerile locale

Procesul de votare la o secție din localitatea prahoveană Filipeștii de Târg a fost întrerupt la orele prânzului, pentru aproape 20 de minute, în urma unei altercații. Scandalul s-a iscat după ce susținătorii a două partide au început să se certe în momentul în care au ieșit din cabina de vot. Persoanele implicate în altercație au fost duse la Poliție, pentru continuarea cercetărilor.

Nu a fost singurul incident raportat la Biroul Electoral Județean Prahova. Reprezentanții mai multor partide politice au reclamat faptul că mulți alegători fie și-au făcut poze chiar în cabina de vot, fie și-au fotografiat buletinul de vot. Ei au fost trădați de zgomotul făcut de telefonul mobil, astfel că au ajuns acum să dea declarații la Inspectoratul de Poliție, pentru că fotografierea în secția de votare este interzisă de lege.

Au fost însă și incidente mai serioase care se vor solda cu dosare penale. Unul dintre candidații din comuna Chiojdeanca, de exemplu, a fost prins în momentul în care împărțea mită electorală alegătorilor, mai exact câte 50 de lei și două sticle cu țuică pentru fiecare persoană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS