Confidenţialitate

Prahova: 30 de persoane, audiate în cazul unor vaccinări anti-Covid fictive. Intermediarii, implicați și în trecut într-o astfel de schemă

30 de persoane implicate într-o schemă privind vaccinări fictive în Prahova au fost duse la audieri, marți, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, vaccinările fictive erau realizate în cabinetul unui medic din comuna Valea Călugărească, cu ajutorul unor intermediari. Acolo, 43 de persoane care ar fi fost imunizate fictiv împotriva Covid-19.

Majoritatea acestor imunizări erau realizate contra cost, iar doctoriţa care realiza aşa-zisele vaccinări nu avea un tarif stabilit.

Anchetatorii spun că medicul primea în jur de 500 de lei pentru o vaccinare „la chiuvetă”, iar intermediarii îşi opreau, la rândul lor, 100-200 de lei.

La sediul parchetului au fost duse la audieri circa 30 de persoane, însă ancheta vizează mai mulţi suspecţi.

Acum, doctoriţa de la Valea Călugărească este cercetată pentru luare de mită, fals informatic şi înşelăciune și a fost plasată sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit anchetatorilor, intermediarii din acest dosar au legătură cu o altă speţă privind vaccinări fictive anti-COVID, deschisă anul trecut de procurorii din Ploieşti.

Cu alte cuvinte, aceștia au fost implicați și în trecut în diverse afaceri privind vaccinări fictive anti-Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Ploiești: Percheziții la suspecți de tâlhărie calificată