Poveștile de Crăciun din copilăria lui Moise Guran – VIDEO

Moise Guran a fost invitat, în această dimineață, în ediția specială de Crăciun a emisiunii Deșteptarea, alături de George Zafiu și Vlad Petreanu, unde a povestit pentru ascultătorii Europa FM cum își petrecea, în copilărie, sărbătorile de iarnă la țară.

“De Crăciun, mă duceam la țară. Protocolul tăierii porcului e o chestiune barbară astăzi și n-o să insist foarte mult asupra ei. […]

Bunicii mei nu aveau frigider și trebuiau să bage carnea la garniță, o coceau. Se făceau caltaboși, cârnați. Mi-amintesc aproape fiecare secvență”, și-a amintit Moise Guran.

“Nu pentru că aș avea Alzheimer, ci pur și simplu mi-au influențat viața, copilăria și așa mai departe”, a glumit Moise Guran în Deșteptarea.

“Nimic nu se compară cu mirosul de caltaboși fierți în noaptea de Crăciun. Eu nu sunt un tip bisericos, cred că am ținut o dată în viața mea post, de un Paște. Dar bunicii mei țineau post, și nu mâncau până nu se termina postul Crăciunului. Le făceau în timpul ăsta, dar nu le gustau”, a mărturisit el.

“Eu îmi doresc foarte mult să fim deștepți în țara asta. Așa mi-am dorit eu întotdeauna, să fim cât mai deștepți”, a fost mesajul lui Moise Guran pentru ascultătorii Europa FM în prag de Crăciun.