Confidenţialitate

Povestea vieții preotului Vasile Ioana: „Tata a fost alcoolic și bunicii m-au luat și m-au salvat din familie” | VIDEO

Preotul Vasile Ioana a fost invitat într-o ediție specială de Vinerea Mare a emisiunii Românai în Direct. Parohul bisericii „Sfântul Nicolae dintr-o zi” a povestit cum a ajuns să fie preot: „Am fost crescut de bunici pentru că tata a fost alcoolic și bunicii m-au luat și m-au salvat din familie. Eram cinci copii și așa au zis bunicii: să-l scoatem din familie și să învețe carte”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Striblea: V-au luat doar pe dumneavoastră?

Preotul Vasile Ioana: „Din păcate doar pe mine la început, după aceea au mai luat doi frați de-ai mei și i-au mai salvat și pe ei. Mama a trebuit să divorțeze de tata. A fost considerată de statul român mamă eroină pentru că statul român ne-a dat pe toți cinci la mama, tata fiind alcoolic – era electrician și nu avea capacitatea să ne îngrijească fiind tot timpul beat.

Și din bătăile alea din casă am prețuit mai mult raiul acesta al păcii din familie. Consider că să ridici tonul, să țipi la altul, să-ți impui părerea sunt niște semne de mare slăbiciune și generează durere în sufletul oricărui om și eu ca și copil văzându-l pe tata că face asta și că bea am zis că în viața mea nu o să fac asta. Adică, am învățat din acest contraexemplu, deși m-am rugat și mă rog mult pentru tata, să-l salveze Dumnezeu și pe el, dar mama a fost o eroină și bunicii mei au ajutat la demersul acesta. Și m-am mutat într-un alt spațiu: al iubirii, al păcii, al rugăciunii”.

Mesajul Părintelui Cleopa pentru preotul Vasile Ioana: „Vasile, să iubești oamenii și ai să faci voia lui Dumnezeu prin asta”

„Bunicii mei erau ucenicii Părintelui Cleopa de la Sihăstria. Mergeam des la Sihăstria, la Părintele Celopa, Galerie, arsenie Papacioc. În anii 80, poporul acesta s-a putut ține să nu intre în depresie generalizată prin marii duhovnici – se mergea cu autocare la mănăstiri.

Ucenic însemna că mergeai des la părintele Cleopa, părintele Cleopa îți spunea cuvânt de folos, te spovedeai și-ți dădea niște direcții în viață.

Și aveam 12-13 ani și m-a prezentat și pe mine și Părintele Cleopa a zis <<Ce-i copilul aista? O să aibă o barbă de am să bag eu țăsala în barba lui. Vasile, să iubești oamenii și ai să faci voia lui Dumnezeu prin asta>>”, a povestit preotul Vasile Ioana la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Preotul Vasile Ioana: „Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea” | VIDEO