Confidenţialitate

Poștașii continuă protestul în mai multe județe. În unele zone se livrează doar pensiile

Angajații Poștei Române continuă protestul spontan declanșat joi în mai multe județe din țară. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și cer salarii mai mari cu 200 de lei.

Activitatea este blocată aproape în totalitate.

Doar în unele județe sunt livrate pensiile.

 

În județul Dolj, angajații nu vor să se mai întoarcă la lucru până nu vor semna un act adiţional la contractul de muncă, prin care să primească 200 lei în plus la salariu.

Aceștia au decis însă să distribuie pensiile și ajutoarele sociale doar la Craiova.

Banii nu vor ajunge și la pensionarii din județ pentru că șoferii refuză să plece cu maşinile din Punctul de Tranzit Gara Craiova.

 

Activitatea este paralizată și la Cluj, atât la orașe cât și la sate. Dar acolo se trimit doar pensiile.

 

Liderul sindicatului din Poşta Cluj, Carol Sinka, a declarat pentru Mediafax că protestul va continua până când vor primi salarii mai mari.

“Nu se lucrează în oficiile poştale din oraşe şi municipii, dar nici în cele din mediul rural. Este afectată activitatea din 8 judeţe din Transilvania, deoarece nu lucrează colegii de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, astfel încât nu se trimit coletărie şi corespondenţă. Am decis să trimitem, totuşi, pensiile în judeţ”, a spus acesta.

 

Și în județul Alba, activitatea a fost întreruptă. Liderii de sindicat au declarat însă că în urma solicitărilor avute de la asociațiile de pensionari, au convins poștașii și șoferii să ducă pensiile oamenilor în tot județul.

Și la Arad, toate oficiile poștale din județ sunt închise. Peste 300 de angajați ai Poștei Române au întrerupt lucrul pentru a doua zi, după ce negocierile cu șefii companiei au eșuat.

Liderul sindicatului din cadrul Poştei Arad, Ilie Tripa, a declarat pentru Europa FM că în acest județ nu se distribuie nici pensiile.

Sindicaliştii spun că până nu le vor fi rezolvate cererile nu vor relua munca.