Poşeta de 100.000 de euro

Elena Udrea a fost trimisă în judecată în Dosarul Gala Bute. Procurorii au terminat rechizitoriul şi l-au trimis judecătorilor. Urmează procesul.

Presa a răsfoit rechizitoriul, sunt multe lucruri interesante în el, vor tot apărea zilele acestea, dar una dintre afirmaţiile procurorilor ne-a atras atenţia.

În 2012, EDlena Udrea acumpărat cu bani cash o poşetă de lux care poate costa chiar şi 100.000 de dolari. Scrie în rechizitoriu. “Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază, potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com, între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”.

Am crezut că e o greşeală. 1.000 de dolari, hai, am auzit de uneie de 5.000, dar 100.000 de dolari ni s-a părut că e ceva greşit aici. eBay? Pe eBay se poate cere orice, important e cu cât se şi vinde.

Ne-am documentat. Aceste poşete nu se cumpără propriu zis din magazinele Hermes, e o listă de aşteptare pentru ele, de aceea, dacă vrei una şi ai banii pentru ea, practic singura cale e s-o iei de la o licitaţie – inclusiv de pe eBay, dacă se poate.

În cazul Elenei Udrea, e vorba despre o poşetă Hermes Birkin Crocodile, deci. Astea sunt nişte poşete făcute din piele de crocodil albinos de Himalaya, dacă vă puteţi imagina că există aşa ceva. Crocodil Nilo de Himalaya, asta e denimirea.

În septembrie 2014, o astfel de geantă a fost cumpărată cu 185.000 de dolari la o licitaţie ţinută de casa Heritage Auctions din Beverly Hills, Los Angeles.

În catalogul licitaţiei se precizează că “subtilul colorit al genţii evocă nuanţele munţilor Himalaya”. Poşeta, de 30 de centimetri, e încrustată cu 245 de diamante – e adevărat, foarte mici, împreună au sub 10 carate – şi cu aur de 18 carate.

Nu se ştie cine a cumpărat-o. Printre celebrităţile care au astfel de genţi se află Lindsay Lohan, Kim Kardashian, Victoria Beckham, Pamela Anderson, Lady Gaga, Sarah Jessica Parke.elena udrea foto facebook

Şi, cu voia dumneavoastră, din Pleşcoi, Republica Fantastică România, Elena Udrea, fost ministru în guvernul României, acuzată că a şperţuit banul public inclusiv ca să-şi ia o poşetă.