Confidenţialitate

Portretele celor 65 de victime ale incendiului din clubul Colectiv, expuse pe holul Senatului | AUDIO

De marți, în holul Senatului sunt expuse portretele celor 65 de victime ale incendiului din clubul Colectiv. Președinta acestui for, Anca Dragu, a vrut ca astfel să marcheze faptul că nici după 6 ani vinovații nu au fost pedepsiți.

La patru ani de la tragedie, Tribunalul București a pronunțat primele condamnări în dosarul Colectiv. Ajuns la Curtea de Apel București, procesul a fost amânat de nenumărate ori și s-a blocat în proceduri.

Procurorul DNA şi avocaţii victimelor au reclamat că se încearcă schimbarea încadrării faptelor astfel ca inculpații să scape cu pedepse mai mici. Următorul termen va fi pe 17 noiembrie. Un alt dosar zace de 5 ani la Parchetul General: în el, șeful DSU Raed Arafat, și Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, sunt acuzați că au întârziat transferul răniților din Colectiv în afara țării deși aici nu erau condiții pentru a fi îngrijiti corespunzător. Multora dintre ei, întârzierea transferului le-a fost fatală.

Din acest dosar a fost disjuns un altul, în baza filmărilor care arată modul haotic în care intervin primii pompieri ajunși la fața locului. Imaginile au fost ținute ascunse de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Lumea Europa FM: Să ne aducem aminte de Colectiv | Reportaj

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.