Confidenţialitate

Popescu: OUG pentru susţinerea marilor consumatori de energie | AUDIO

Ministrul Economiei a anunțat, joi seară, că Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru susţinerea marilor consumatori de energie.

“Am salvat câteva sute de mii de locuri de muncă”, susține Virgil Popescu.

“Am aprobat o ordonanţă de urgenţă cu privire la susţinerea marilor consumatori de energie. Este vorba de modificarea ordonanţei 81, aprobată anul trecut în decembrie, o ordonanţă care permitea susţinerea a 15 ramuri din industrie [pentru] producătorii români care au angajaţi direct şi indirect peste 100.000 de salariaţi, unde exista un risc foarte mare de relocare. Vă reamintesc – şi nu vreau să se uite acest lucru – că, prin ordonanţa 114, Guvernul PSD practic a aruncat în aer piaţa de energie electrică şi gaze naturale, iar preţul energiei electrice a crescut foarte mult scăzând puternic competitivitatea industriei româneşti”, a declarat ministrul.

Potrivit lui, companii mari precum Sidex Galaţi, Alro Slatini s-au trezit puse în imposibilitatea de a mai face faţă presiunii preţului energiei electrice.

“Prin această ordonanţă, în urma aprobării schemei de ajutor de stat de către Comisia Europeană, deci schema de stat, pe care am propus-o în decembrie 2019 a fost aprobată de Comisia Europeană,a fost transpusă din nou în ordonanţă de urgenţă, în legislaţie, urmând să publicăm caietul de sarcini şi ghidul solicitantului, prin ordin al ministrului, în termen de două zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei şi demararea procedurii de oferire a acestui ajutor de stat. Practic, putem spune că am adus din nou competitivitate în industria românească, am salvat câteva sute de mii de locuri de muncă, am salvat industria românească de o guvernare care nu a făcut decât să mărească preţul energiei electrice”, a conchis Virgil Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.