Confidenţialitate

Pompieri din patru județe încearcă să stingă un incendiu violent din Mehedinți | VIDEO

Pompieri din patru județe încearcă, de câteva ore, să stingă un incendiu violent produs în mai multe localități din județul Mehedinti.

Mai multe focare sunt active, iar intervenția este extrem de dificilă întrucât vântul întreține flăcările uriașe. Patru case și trei anexe gospodărești au fost afectate. De asemenea, circulația rutieră pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost îngreunată din cauza fumului dens.

Pompierii acționează, în continuare, pentru stingerea incendiului izbucnit pe raza localității Halânga, incendiu care se manifestă în mai multe focare.

De asemenea, pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, zona Dealul Viilor.

Pe fondul lipsei de precipitații și în condiții de vânt, flăcările s-au propagat rapid afectând trei anexe gospodărești și patru case dezafectate. Flăcările au cuprins aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată, dar și litiera de pădure.

Zeci de pompieri depun eforturi pentru localizarea și stingerea incendiilor, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la mai multe case locuite, autovehicule și stupi.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență de la nivelul județului Mehedinți, Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență a dispus suplimentarea forțelor cu efective de pompieri de la Timiș, Dolj, Gorj și Caraș-Severin.

Și localnicii au sărit în ajutor și acționează cu mai multe utilaje proprii.

Foto/ captură video