Poluarea cu ape de mină a râului Săsar nu a afectat flora şi fauna

Poluarea cu ape de mină ce a avut loc luni pe râul Săsar, ce traversează municipiul Baia Mare, nu a afectat flora şi fauna, susțin autoritățile locale.

Acest gen de eveniment se înregistrează cu o frecvenţă de 3-5 ori pe an, iar în cele precedente nu s-a înregistrat impact asupra acva-faunei, inclusiv în cel produs recent.

Efectul vizual asupra apei râului Săsar a fost de colorare în nuanţe gălbui-ocru, care a fost în continuă estompare până s-a ajuns la culoarea naturală a râului, potrivit specialiştilor.

Au fost prelevate probe de apă, din secţiunile caracteristice, rezultatele acestora evidenţiindu-se în buletinele de analiză. S-a urmărit evoluţia evenimentului de calitate pe râul Săsar, inclusiv aval de confluenţa cu râul Lăpuş, unde nu a fost sesizate modificări ale apei şi nici efecte asupra acva-faunei”, se menţionează în comunicat.

Faţă de evenimentele de calitate anterioare, rezultatele analizelor de laborator indică valori sub cele înregistrare.

În după-amiază zilei de 8 ianuarie, a fost înregistrat un eveniment de calitate pe râul Săsar care a fost generat de evacuări de debite în suspensie provenite de la tunelul minier Cavnic – Şuior – Baia Sprie. 

Sursă foto: Maramedia.ro
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS