Confidenţialitate

Polonia va începe, luna viitoare, să construiască un gard permanent de-a lungul graniței cu Belarus | AUDIO

Confruntată cu criza migranților, Polonia va începe, luna viitoare, construirea unui gard permanent de-a lungul graniţei cu Belarus. Estimat la aproape 370 de milioane de euro, proiectul este considerat de guvernul de la Varșovia ca o investiţie strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii.

Construcția gardului va începe în decembrie, iar lucrările urmează să fie finalizate în primul semestru al anului 2022, anunță ministrul polonez de interne. Graniţa cu Belarusul, care este şi o frontieră externă a Uniunii Europene, are o lungime totală de 418 kilometri.

Varșovia a instalat deja un gard temporar de-a lungul frontierei pentru a-i opri pe migranţii care intră ilegal în ţară. Gardul este făcut din sârmă ghimpată şi are o înălţime de aproape 2 metri și jumătate.

Aproape 4.000 de migranţi sunt blocaţi în păduri, la frontiera Belarusului cu Polonia. Cei mai mulţi provin din Irak şi Afganistan.

Uniunea Europeană acuză regimul de la Minsk că forţează migranţii să intre pe teritoriul blocului comunitar, ca reacţie la sancţiunile anterioare impuse după realegerea contestată de anul trecut a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Denunțând un atac hibrid mascat sub actuala criza a migranților, miniştrii de externe europeni au convenit noi sancțiuni la adresa regimului de la Minsk. Detaliile nu au fost încă stabilite.

Dincolo de Atlantic, șeful diplomației americane, Anthony Blinken, suspectează că prin situația de la granița dintre Polonia și Belarus, se încearcă distragerea atenției de la activitățile Rusiei la frontiera cu Ucraina. Kremlinul respinge scenariul unei invazii militare.

Sursa foto: Twitter / Insider Paper

Citește și: Italia: Poliția a arestat aproximativ 100 de membri ai grupării ‘Ndrangheta | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.