Confidenţialitate

Italia: Poliția a arestat aproximativ 100 de membri ai grupării ‘Ndrangheta | AUDIO

Ofensiva anti-mafia continuă în Italia: poliţia a arestat aproximativ 100 de membri ai grupării ‘Ndrangheta, implicați în trafic de droguri și numeroase jafuri. Instalată în Calabria, în sudul Italiei, ‘Ndrangheta este considerată una dintre cele mai mari şi mai puternice grupări mafiote din Europa.

Raidurile coordonate au avut loc în mai multe zone din țară, la Reggio Calabria, Milano, Florenţa şi Livorno. Suspecţii – cei 100 capturați de această dată – sunt acuzaţi, printre altele, de extorsiune, trafic de droguri şi asociere cu mafia.

În februarie erau reținuți 30 se presupuși membri. O nouă captură a venit în aprilie: 50 de suspecți erau arestați atunci în cadrul unei operațiuni împotriva mafiei care viza clanul Pesce din zona orașului port calabrez Gioia Tauro și din Rosarno. Poliția a pus poprire pe conturile a trei companii.

Din ianuarie, în orașul italian Lamezia Terme se desfășoară un process uriaș în care sunt judecați 355 presupuși membri ai clanului ‘Ndrangheta. Grupul controlează fluxul de cocaină în Europa. Mulți dintre membri riscă ani grei de închisoare.

Justiția italiană a clasificat ‘Ndrangheta drept grup mafiot în 2010, dar până atunci, rețeaua era arhicunoscută, inclusiv pentru răpirile din anii 1980 și 1990.

În 2007, atenția internațională asupra grupului a sporit, după uciderea a șase membri ai clanului rival din Germania, ca parte a unei cearte între familiile din San Luca, Calabria.

Sursa foto: Unsplash / Andrea Ferrario

Citește și: Poliție: Președintele Iohannis nu a fost sancționat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL deoarece nu a existat o sesizare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.