Confidenţialitate

Polonia trimite Ucrainei 4 avioane MIG-29

Polonia va transfera patru avioane MIG-29 Ucrainei în următoarele zile, afirmă președintele țării.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că țara sa va trimite patru avioane MIG-29 Ucrainei. Acestea vor fi livrate zilele următoare.

Andrzej Duda a spus în cadrul unei conferințe de presă că și alte avioane MIG sunt pregătite pentru acest transfer, relatează Karol Darmoros de la Polskie Radio, citat de cotidianul The Guardian.

„În zilele următoare vom transfera mai întâi, dacă îmi amintesc bine, patru avioane complet operaționale Ucrainei”, a declarat Duda într-o conferință de presă la Varșovia, relatează Deutsche Welle.

Președintele Poloniei a mai declarat că Forțele Aeriene Poloneze vor înlocui avioanele pe care le oferă Kievului cu avioane FA-50 de producție sud-coreeană și F-35 de producție americană.

Transferul ar face din Polonia primul membru NATO care a livrat avioanele de luptă, în timp ce Kievul face apel la avioane de război pentru a se apăra în fața forțelor rusești.

Sursa foto: Twitter / Karol Darmoros

Citește și: Video cu drona americană în timp ce este doborâtă de avionul rusesc, publicat de Comandamentul European al SUA