Confidenţialitate

Video cu drona americană în timp ce este doborâtă de avionul rusesc, publicat de Comandamentul European al SUA

Comandamentul European al Statelor Unite a făcut public videoclipul ce arată momentul în care avionul rusesc doboară drona americană, incident ce a avut loc pe 14 martie.

„Două avioane rusești Su-27s au desfășurat o interceptare nesigură și neprofesionistă a unui dispozitiv de supraveghere și recunoaștere”, notează Comandamentul European al Statelor Unite în postarea ce prevzintă videoclipul cu incidentul respectiv.

Înregistrarea video desecretizată, care are aproximativ 40 de secunde, a fost editată de armata SUA în ceea ce priveşte durata, dar arată evenimentele în ordinea în care s-au petrecut, a menţionat Pentagonul, potrivit Agerpres.

Kremlinul a negat însă acuzaţiile Statelor Unite potrivit cărora avioanele sale au acţionat imprudent în incidentul de pe 14 martie de deasupra Mării Negre.

Rusia a transmis că drona zbura în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, îndreptându-se către teritorii revendicate de Rusia..

Washingtonul a anunţat marţi că un avion de vânătoare rusesc Su-27 a lovit o dronă americană MQ-9 “Reaper” pentru culegere de informaţii şi monitorizare.

Departamentul Apărării Statelor Unite afirmă că avionul Suhoi a lovit elicea dronei, obligând forţele aeriene americane să o aducă la nivelul mării.

Citește și: Drona americană doborâtă în Marea Neagră a decolat de la o bază din România, scriu jurnaliștii de la New York Times