Polonia se opune Europei cu două viteze

La summitul Uniunii Europene de la Roma, care are loc săptămâna aceasta la Roma, Polonia se va opune “cu toată forța” Europei cu două viteze.

Anuntul a fost facut de liderul partidului aflat la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski. El consideră că politica germană acționează împotriva intereselor Poloniei.

Jaroslaw Kaczynski spune ca o Europă cu două viteze ar însemna ca polonezii sunt împinși în afara Uniunii, sau retrogradați ca membri de categorie inferioară.

“Europa cu două viteze ar însemna că banii se vor concentra în Occident, inclusiv pentru că Germania va trebui să plătească mai mult pentru a acoperi datoriile zonei euro”, a explicat președintele formațiunii naționaliste de dreapta Lege și Justiție.

Astfel, în țările din ‘vechea Uniune’ vor ajunge mai mulți bani, ceea ce pentru noi înseamnă pierderi importante”, a conchis politicianul polonez. El a criticat Germania, despre care a spus că duce o politică îndreptată împotriva intereselor Poloniei.

Liderii europeni urmează să adopte sambata la Roma un document cu privire la viitorul Uniunii Europene după Brexit.

Germania și Franța sunt în favoarea scenariului unei Europe “cu mai multe viteze”, care ar permite accelerarea integrării acelor state membre care sunt pregătite de acest lucru, în anumite domenii.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS